Bouwkundige opname en keuringen

Beter te vroeg dan te laat

Het kopen van een woning, bedrijfspand of een ander gebouw is een belangrijke en wellicht een moeilijke beslissing waar ook een financieel prijskaartje aan vast zit waarbij u misschien niet helemaal verzekerd bent dat u ook krijgt voor wat u ervoor gaat betalen. Los van het feit dat u wel of niet bouwkundig onderlegd bent, tijdens uw bezichtiging let u misschien iets minder op dan een onafhankelijke adviseur zoals VDK.

Daarom kan het nodig zijn uw te kopen bouwwerk, misschien zelfs vooraf, eens goed te inspecteren en de gebreken die er zijn, maar ook de mogelijkheden die er zijn goed te inventariseren en vast te leggen. Is het pand wel in de goede staat waarvoor het wordt aangeboden, zijn er wel de mogelijkheden om uw aanpassingsplannen tot uitvoer te brengen, zijn er verborgen gebreken.

Ook om te bepalen welke onderhoudswerkzaamheden en kosten er snel of in de toekomst te verwachten zijn. VDK kan met u meekijken en u voorzien van een transparant maar gedegen advies, VDK kijkt anders als de makelaar die voornamelijk de marktwaarde bepaalt.

Dit kan ook belangrijk zijn voordat u start met de onderhandelingen over de koopprijs van uw toekomstige huis of bouwkundig object, eventuele tekortkomingen zijn argumenten waar de verkopende partij niet omheen kan en u een mogelijk prijsvoordeel op kan leveren, ook vermindert u daarbij de financiële risico’s. Misschien wil uw eventuele hypotheekverstrekker wel een beknopt bouwkundig rapport.

feature1