Calculeren, werkvoorbereiden & planning

Voor opdrachtgevers, aannemers, architecten en projectontwikkelaars

Calculeren

Als u tijdelijk te weinig capaciteit hebt om werken te calculeren, werken voor te bereiden, of u wilt weten wat iets gaat kosten dan kan VDK deze taken en werkzaamheden van u overnemen. In overleg met u selecteren wij de partijen voor de benodigde offertes voor diensten en leveringen, de binnen gekomen offertes worden daarna door ons gespiegeld en beoordeeld.

Verder worden de overige bouwkundige en installatietechnische kosten uitgerekend zodat de totale kostprijs kan worden bepaald. Dan kunt u verder met de opslagen voor algemene kosten risico en winst om uw inschrijvingsbedrag te gaan bepalen.

feature1

Werkvoorbereiding

De werkvoorbereiding kan bestaan uit bouwkundige tekeningcontroles, ook van de productietekeningen van onderdelen van het project. Offertes aanvragen voor diensten en materialen en daarna spiegelen van de binnenkomende offertes. Uitwerken en controle van hoeveelheden van bestellingen Werktekeningen verzorgen voor onderdelen van het project. Het maken van productie of overall -planningen. Dit kan op basis van met u vooraf afgesproken tarieven en tijd.

feature2

Planning

Met alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn moeten op tijd duidelijke afspraken gemaakt worden om de doelstelling te bereiken dat het bouwwerk op tijd in gebruik genomen kan worden. Bij een bouwproject zijn veel partijen betrokken, architect, constructeurs, adviseurs, aannemer, onderaannemers, installateurs, leverancier en noem verder maar op.

Om al deze partijen één richting uit te sturen en het proces beheersbaar te houden is een duidelijke planning een noodzaak. In deze planning worden de tijden opgenomen hoelang een partij met een bewerking bezig is, wanneer bepaalde onderdelen klaar moeten zijn om niet te stagneren. Met deze planning kunnen problemen op tijd gesignaleerd worden, voor inkoop, de voorbereiding en voor de uitvoering van het werk.

feature3